Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
Barangolás Nyugat-Magyarországon
2021. szeptember 3-5.
Programvázlat:
1. nap: városnézés Győrben, majd a lébényi Szent Jakab apostol templom meglátogatása
2. nap: látogatás a fertőrákosi kőfejtőben és városnézés Sopronban
3. nap: látogatás a fertődi Esterházy kastélyban, zarándoklat a Pannonhalmi Bencés Főapátságba

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban Budapestről, utazás az M1-es autópályán a vizek városába, Győrbe. Zarándoklatunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Szent István király által alapított Nagyboldogasszony székesegyházban, mely Magyarországon egyedülállóan háromszoros búcsújáróhely: itt található a Szent László herma, a Könnyező Szűzanya kegykép és Boldog Apor Vilmos sírja. Programunk folytatásaként felkeressük a Szent László látogatóközpontot, mely magába foglalja a Püspökvárat és annak Toronykilátóját, a Káptalanházat, az Egyházmegyei Kincstárat, valamint a Boldog Apor Vilmos Emlékkiállítást. A Káptalandombról városnéző sétára indulunk hazánk egyik legszebb barokk belvárosában a Dunakapu tér, a Frigyláda szobor, a Régi Városháza, a Széchenyi tér és a Bencés Gimnázium érintésével. Szabadprogram után a lébényi Szent Jakab apostol templom lesz utunk következő állomása. Az Árpád-kori templom hazánk egyik legjelentősebb román stílusú műemléke, fővédőszentje Szent Jakab apostol, aki a zarándokok védőszentje. A látogatás után továbbutazunk Sopronba, ahol elfoglaljuk szobáinkat (2 éj), majd vacsora.
2. nap: Napunkat a Fertő-tó vidékének egyik legnépszerűbb látványosságánál, a fertőrákosi kőfejtőnél kezdjük. Az egykori bányában kis alagutakat és lenyűgöző méretű csarnokokat találunk, tetejéről pedig a Fertő-tó nagyszerű panorámája tárul elénk. Visszautazunk Sopronba, a „leghűségesebb városba” ahol napunk hátralévő részét töltjük. Elsőként szentmisén veszünk részt a domonkosok Szent Júdás Tádé templomában, majd a patinás, műemlékekben gazdag belváros bejárására indulunk. Közösen felkeressük a Szent György templomot és a Kecske templomot, majd szabadprogram a Fő téren, mely során lehetőség lesz egyénileg felmenni a Tűztoronyba, vagy felkeresni a Storno házat, melyben gazdag antik bútor- és dísztárgy gyűjteményt találunk. Városnézésünk következő állomása a nemrég felújított neogótikus Szent Mihály templom lesz. Késő délután betérünk egy helyi pincészetbe, ahol megkóstoljuk a Soproni borvidék jellegzetes borait, köztük a kékfrankost.
3. nap: Reggeli után Fertődre, Magyarország legnagyobb és legpompásabb főúri rezidenciájához vezet utunk. Bejárjuk a Világörökség részét képező barokk-rokokó Esterházy kastélyt, és annak kertjét, melyek az építtető hercegi család mesés gazdagságáról árulkodnak. Zarándoklatunk utolsó állomása a Pannonhalmi Bencés Főapátság lesz. A kolostoregyüttes hazánk első egyházi intézménye (996-ban kezdte el építtetni Géza fejedelem), ma a bencés kongregáció magyarországi központja és a Világörökség része. Szentmisén veszünk részt a Szent Márton Bazilikában, majd bejárjuk az apátságot az altemplom, Porta Speciosa (ékes kapu), a Mátyás király korabeli kerengőfolyosó és a klasszicista könyvtár érintésével. Szabadprogram után kora este hazautazunk Budapestre.
Fontos! A zarándoklaton való részvételhez védettségi igazolvány szükséges, ugyanis a szálláshelyet és további szolgáltatásokat (pl. múzeum) csak annak birtokában lehet igénybe venni!

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobákban)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

06:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

49 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 2 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, valamint a borkóstoló árát, mely 18.000 Ft/fő.
Egyágyas felár: 16 000 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2021. szeptember 3-5.
| 3 nap | 2 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

egyeztetés alatt

Hasonló programok

HOSSZÚ HÉTVÉGE
ÚJDONSÁG

Palócok nyomán
gyalogos zarándoktúrák Nógrádban


IDŐPONT
2021. augusztus 19-22. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

64 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
ÚJDONSÁG

Hosszú hétvége a Dunakanyarban


IDŐPONT
2021. október 1-3. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

44 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk