Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
 • 1953
  Keresztek hegye
 • 1954
  szigetvár (Trakai)
 • 1955
  Kur-földnyelv
 • 1956
  Rundale kastély
 • 1957
  Riga
Baltikumi zarándokkörút
2022. július 7-14.
8 napos zarándokkörút Litvániába, Lettországba és Észtországba Dr. Török Csaba atya lelki- és Kuzmányi István zarándokvezetésével.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, látogatás a trakai szigetvárban.
2. nap: egész napos városnézés Vilniusban.
3. nap: városnézés Kaunasban, szentmise a siluvai zarándokhelyen.
4. nap: egész napos kirándulás a Kur-földnyelvre.
5. nap: szentmise a Keresztek hegyén, látogatás a Rundale kastélyban.
6. nap: egész napos városnézés Rigában.
7. nap: városnézés Tallin felsővárosában.
8. nap: városnézés Tallin alsóvárosában, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren a reggeli órákban, utazás a 09:45-kor induló menetrend szerinti járattal, egyszeri átszállással Vilniusba. Zarándokkörutunk első állomása a közeli Trakai városkája lesz, ahol az ország legszebb erődítményét, a festői tórendszer közepén található szigetvárat keressük fel. A gótikus vízi vár megtekintése után a Szűz Mária templomba látogatunk el, ahol a Trakai Istenanya ikonját őrzik. Szállás Vilniusban (2 éj).
2. nap: Egész napunkat Vilniusban, Litvánia fővárosában töltjük, ahol Európa legnagyobb barokk belvárosát fedezzük fel, mely az UNESCO világörökség részét képezi. Elsőként a Hajnal kapu fölé épült kis kápolnát keressük fel, ahol az Irgalmasság Anyja kegyképet őrzik. Az apró szentély az ország egyik leglátogatottabb zarándokhelye, az itt történt számos imameghallgatásról több ezer fogadalmi- és hálaajándék tanúskodik. Közös imádság után gyalogos városnézésünk a Szent Teréz templom érintésével, a Városháza téren keresztül folytatódik az Isteni Irgalmasság szentélyéhez. Szent Fausztina nővér egy korábbi látomása nyomán – melyben Jézus arra kérte őt, hogy készítsen egy festményt – 1934-ben Vilniusban megfestette az irgalmas Jézust ábrázoló képet. Bár – miután 2000-ben Szent II. János Pál pápa szentté avatta Faustyna Kowalska nővért és kihirdette az Isteni Irgalmasság ünnepét – az Isteni Irgalmasság tiszteletének központi helye Krakkó lett, az eredeti kegyképet a mai napig Vilniusban őrzik. Szentmisén veszünk részt, majd sétánk következő állomása a Köztársasági Elnöki Palota, a Báthory István által alapított Vilniusi Egyetem és a téglagótika remekműveként számon tartott Szent Anna templom lesz. Innen Európa egyik legszebb klasszicista templomához, a Székesegyházhoz vezet utunk. A katedrális magyar vonatkozásokban is gazdag: egyik kápolnáját Szent László tiszteletére szentelték fel, továbbá a templomban van eltemetve Szent Kázmér litván herceg, aki Litvánia fővédőszentje és több ponton kötődik a magyar történelemhez. Szabadprogram után városnézésünk utolsó állomása a gazdag barokk belső díszítésű Szent Péter és Pál templom lesz.
3. nap: Reggel Litvánia második legnagyobb városába, Kaunasba utazunk, mely 2022-ben az Európa kulturális fővárosa címet viseli. A hangulatos belvárosban tett sétánk során látni fogjuk a Perkunas házat, a Városháza épületét, a várat és a Péter és Pál apostolok székesegyházat is, mely az ország legnagyobb temploma. Szabadprogram után zarándokutunk következő állomása Siluva lesz. A kis falu az európai katolicizmus egyik legfontosabb zarándokhelye, ugyanis az 1600-as évek elején itt történt az első, a Katolikus Egyház által elismert európai Mária jelenés. Felkeressük a jelenés helyén álló Torony kápolnát, majd szentmisén veszünk részt a Kegytemplomban. Késő délután a tengerparti Klaipedába utazunk. Szálláshely elfoglalása (2 éj), majd esti séta a kikötőben és az óvárosban.
4. nap: Egész napos kirándulás a Kur-földnyelvre. A 98 km hosszú, homokdűnékből álló félsziget a Baltikum egyik legszebb természeti látványossága, nem véletlen, hogy az UNESCO világörökség listájára is felkerült. Napunk során megmásszuk a dűnéket, elidőzünk a tengerparton – jó idő esetén megmártózhatunk a Balti tengerben – és sétálunk a hangulatos halászfaluban, Nidában, ahol látjuk majd Thomas Mann egykori házát, és szentmisén veszünk részt a helyi katolikus templomban.
5. nap: Ismét egy különleges zarándokhelyre, a Keresztek hegyére indulunk. A dombon, melyet a „Litván Golgotának” is neveznek, sok tízezer kisebb-nagyobb keresztet állítottak fel a szovjet időszak áldozatainak emlékére. Szentmisén veszünk részt a helyi ferences kolostor kápolnájába, majd folytatjuk utunkat Lettországba. Felkeressük a Rundale kastélyt, mely a legnagyobb és a legszebb barokk kastély a Baltikumban. A palotát az 1700-as években építették Ernst Johann von Biron kurföldi herceg számára, napjainkban a gazdagon díszített belső termei és a szép francia parkja eredeti pompájában látható. Továbbutazunk Rigába (2 éj).
6. nap: Egész napos városnézés a lett fővárosban, Rigában. Az egykori Hanza kereskedőváros napjainkban a Baltikum legnagyobb városa, óvárosa pedig a világörökség része. Belvárosi sétánkat a szimbolikus Feketefejűek házánál kezdjük, majd látjuk a Városháza épületét, a Szent Péter templomot, a Kis és a Nagy Céhpalotát, a Lőportornyot, a Svéd kaput, a Parlament épületét és a Három fivér házat is. Szentmisén veszünk részt a Szent Jakab székesegyházban, majd szabadprogram után a magával ragadó szecessziós negyeddel ismerkedünk, mely szintén világörökségi helyszín.
7. nap: Délelőtt folytatjuk utunkat, és Észtország fővárosába, a modern Tallinba utazunk. Délután megismerkedünk a felsőváros nevezetességeivel: Szűz Mária evangélikus dóm, vár, Hosszú Hermann torony és a Szent Alexander Nevsky ortodox katedrális. Innen a város „zöld tüdejébe”, a Kadriorg városrészbe utazunk, útközben azonban látjuk a Kadriorg Palotát, mely jelenleg a köztársasági elnök rezidenciájaként szolgál. Szállás a Brigitta-rend által működtetett színvonalas zarándokházban (1 éj).
8. nap: Reggel szentmisén veszünk részt a Brigitta nővérek rendházának kápolnájában, majd megtekintjük az egykori kolostor romjait. Délelőtt folytatjuk városnézésünket az alsóvárosban a Városháza, a Nagy Céhpalota, a Szent Olaf templom, a Három nővér ház, a Tengeri kapu és a Kövér Margit bástya érintésével. Transzfer a tallini repülőtérre, hazautazás egyszeri átszállással, érkezés Budapestre 19:45 órakor.
Fontos információk:
 • Aktuális beutazási szabályok: konzuliszolgalat.kormany.hu
 • Az utazást EU-s covid igazolvánnyal (EU-s zöldkártya) javasoljuk! (Letölthető: eeszt.gov.hu)
 • Ajánljuk a kombinált útlemondási- és utasbiztosítás megkötését, ugyanis a szolgáltatás sok egyéb eset mellett a koronavírus (COVID-19) által okozott megbetegedésre is kiterjed, és a biztosító önrészesedés nélkül megtéríti az esetlegesen felmerült bánatpénzt.

SZÁLLÁS

hotel ***/**** és zarándokház (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, autóbusszal

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

449 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Vilniusba és vissza Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db feladott poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 7 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, az adományokat és a szervizdíjakat, mely 100 EUR/fő.
Egyágyas felár: 105 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:5 920 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:23 920 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2022. július 7-14.
| 8 nap | 7 éjszaka |

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***/**** és zarándokház

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Dr. Török Csaba atya

ZARÁNDOKLATVEZETŐ

Kuzmányi István

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Skóciai zarándokkörút


IDŐPONT
2022. augusztus 2-9. | 8 nap

LELKIVEZETŐ
Dr. Török Csaba atya

679 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Assisi Szent Ferenc nyomában


IDŐPONT
2022. június 22-26. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Kercza Asztrik ferences atya

129 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
HOSSZÚ HÉTVÉGE
GARANTÁLT INDULÁS

Zarándoklat a csíksomlyói búcsúba
erdélyi és székelyföldi körutazással


IDŐPONT
2022. június 2-6. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Szabó István atya

84 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatkezelési tájékoztató Hasznos információk

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.