Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Kapcsolat
 • 627
  Isteni Irgalmasság bazilika (Krakkó)
 • 628
  Isteni Irgalmasság bazilika (Krakkó)
 • 629
  Szent Fausztina nővér sírja (Krakkó)
 • 683
  wawel-i székesegyház (Krakkó)
 • 631
  plébánia templom (Wadowice)
Az Isteni Irgalmasság ünnepe Krakkóban Zarándoklat Lengyelországba
2022. április 22-24.
„Ezen a napon megnyílik irgalmam mélysége: a kegyelmek tengerét árasztom minden lélekre, aki irgalmam forrásához közelít.” (Napló 699)
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, zarándoklat Wadowice-be.
2. nap: egész napos városnézés Krakkóban.
3. nap: ünnepi szentmise a krakkói Isteni Irgalmasság Bazilikánál, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Lengyelországba. Zarándoklatunkat Wadowicében, Szent II. János Pál pápa szülővárosában kezdjük. II. János Pál pápa az Isteni Irgalmasság üzenetének fáradhatatlan hirdetője volt: 1980-ban kiadta Dives in misericordia (Irgalomban gazdag Isten) kezdetű enciklikáját, majd 2000-ben szentté avatta Faustyna Kowalska nővért és kihirdette az Isteni Irgalmasság ünnepét. Felkeressük a lengyel pápa szülőházát, melyben egy kiállítást láthatunk életének különböző szakaszairól és szentmisén veszünk részt a plébánia templomban, ahol megkeresztelték. Szabadprogram során lehetőség lesz megkóstolni a pápai krémest, mely után a krakkói szálláshelyünkre utazunk (2 éj).
2. nap: Az egész napot Európa egyik legszebb városában, Krakkóban töltjük. Napunk kezdetén az Isteni Irgalmasság Bazilikához utazunk, ahol szentmisén veszünk részt a bazilika altemplomában található Szentek közössége magyar kápolnában, a szomszédos kolostorban pedig tiszteletünket tesszük az Isteni Irgalmasság apostolának, Szent Fausztina nővérnek a sírjánál. Programunk az óvárosban, a lengyel királyok egykori székhelyén, a Wawelben folytatódik. A Királyi Palota mellett elhaladva felkeressük a gótikus Székesegyházat, ahol a legnagyobb lengyel uralkodók, köztük a magyar származású Szent Hedvig és Báthory István síremlékét találjuk. Zarándoklatunkat a belváros felfedezésével a Főtéren folytatjuk. Az egykori piactér két fő látnivalója a reneszánsz Posztócsarnok és a páratlanul szép Mária templom, melynek legfőbb kincse a világ legnagyobb gótikus szárnyas oltára. Szabadprogram a Fő téren, majd városnéző sétánk a Flórián kapun áthaladva a Barbakánnál ér véget.
3. nap: Reggel az Isteni Irgalmasság Bazilikához utazunk, ahol részt veszünk az Isteni Irgalmasság vasárnapján megtartott ünnepi szentmisén. Szabadprogram után zarándokutunk utolsó látnivalójaként a közelben található Szent II. János Pál templomot keressük fel, melyben számos lengyel pápához kapcsolódó ereklyét találhatunk. Hazautazás, megérkezés a késő esti órákban.
Fontos információk:
 • Lengyelországba oltási igazolvánnyal (elfogadott vakcinák: Pfizer, Astra Zeneca, Johnson, Moderna – amennyiben második oltást követően eltelt 14 nap), továbbá 48 óránál nem régebbi negatív PCR vagy negatív antigén gyors teszttel (lengyel vagy angol nyelvű) lehet utazni.
 • További információk: konzuliszolgalat.kormany.hu
 • Az utazást EU-s covid igazolvánnyal (EU-s zöldkártya) javasoljuk! (Letölthető: eeszt.gov.hu)
 • Ajánljuk a kombinált útlemondási- és utasbiztosítás megkötését, ugyanis a szolgáltatás sok egyéb eset mellett a koronavírus (COVID-19) által okozott megbetegedésre is kiterjed, és a biztosító önrészesedés nélkül megtéríti az esetlegesen felmerült bánatpénzt.

SZÁLLÁS

hotel ** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

02:30 óra Mosonmagyaróvár, Deák tér
03:15 óra Győr, vasútállomás
05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2022. április 22-24.
| 3 nap | 2 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel **

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Varga Zoltán piarista atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Lélekfelemelő, lelki feltöltődést adó, jól szervezett út. Kiváló idegenvezető és lelkivezető. (Lengyelország, 2019. április)
Tartalmas programok voltak. Az idegenvezetés nagyon jó volt, sok új ismerettel gazdagodtunk. Nem volt unalmas, lekötött az ismertetés. A lelkivezetés felemelő volt. Az egész út hangulatos volt, jó közösségé kovácsolódtunk. (Lengyelország, 2019. április)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

Zarándoklat Lengyelországba


IDŐPONT
2022. október 26-30. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Virth József kapucinus atya

89 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Máriaradnai búcsú dél-erdélyi barangolással


IDŐPONT
2022. október 6-8. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
Wolf Pál Péter atya

57 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatkezelési tájékoztató Hasznos információk

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.