Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
 • 627
  Isteni Irgalmasság Bazilika (Krakkó)
 • 628
  Isteni Irgalmasság Bazilika (Krakkó)
 • 629
  Szent Fausztina nővér sírja (Krakkó)
 • 683
  wawel-i székesegyház (Krakkó)
 • 631
  plébánia templom (Wadowice)
Az Isteni Irgalmasság ünnepe Krakkóban
Zarándoklat Lengyelországba
2022. április 22-24.
„Ezen a napon megnyílik irgalmam mélysége: a kegyelmek tengerét árasztom minden lélekre, aki irgalmam forrásához közelít.” (Napló 699)
 
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, zarándoklat Wadowice-be.
2. nap: egész napos városnézés Krakkóban.
3. nap: ünnepi szentmise a krakkói Isteni Irgalmasság Bazilikánál, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről majd Miskolcról, utazás Lengyelországba. Zarándoklatunkat Wadowicében, Szent II. János Pál pápa szülővárosában kezdjük. II. János Pál pápa az Isteni Irgalmasság üzenetének fáradhatatlan hirdetője volt: 1980-ban kiadta Dives in misericordia (Irgalomban gazdag Isten) kezdetű enciklikáját, majd 2000-ben szentté avatta Faustyna Kowalska nővért és kihirdette az Isteni Irgalmasság ünnepét. Felkeressük a lengyel pápa szülőházát, melyben egy kiállítást láthatunk életének különböző szakaszairól és szentmisén veszünk részt a plébánia templomban, ahol megkeresztelték. Szabadprogram során lehetőség lesz megkóstolni a pápai krémest, mely után a krakkói szálláshelyünkre utazunk (2 éj).
2. nap: Az egész napot Európa egyik legszebb városában, Krakkóban töltjük. Napunk kezdetén az Isteni Irgalmasság Bazilikához utazunk, ahol szentmisén veszünk részt a bazilika altemplomában található Szentek közössége magyar kápolnában, a szomszédos kolostorban pedig tiszteletünket tesszük az Isteni Irgalmasság apostolának, Szent Fausztina nővérnek a sírjánál. Programunk az óvárosban, a lengyel királyok egykori székhelyén, a Wawelben folytatódik. A Királyi Palota mellett elhaladva felkeressük a gótikus Székesegyházat, ahol a legnagyobb lengyel uralkodók, köztük a magyar származású Szent Hedvig és Báthory István síremlékét találjuk. Zarándoklatunkat a belváros felfedezésével a Főtéren folytatjuk. Az egykori piactér két fő látnivalója a reneszánsz Posztócsarnok és a páratlanul szép Mária templom, melynek legfőbb kincse a világ legnagyobb gótikus szárnyas oltára. Szabadprogram a Fő téren, majd városnéző sétánk a Flórián kapun áthaladva a Barbakánnál ér véget.
3. nap: Reggel az Isteni Irgalmasság Bazilikához utazunk, ahol részt veszünk az Isteni Irgalmasság vasárnapján megtartott ünnepi szentmisén. Szabadprogram után zarándokutunk utolsó látnivalójaként a közelben található Szent II. János Pál templomot keressük fel, melyben számos lengyel pápához kapcsolódó ereklyét találhatunk. Hazautazás, érkezés Miskolcra majd Budapestre a késő esti órákban.
Fontos információk:
 • Lengyelországba oltási igazolvánnyal (elfogadott vakcinák: Pfizer, Astra Zeneca, Johnson, Moderna – amennyiben második oltást követően eltelt 14 nap), továbbá 48 óránál nem régebbi negatív PCR vagy negatív antigén gyors teszttel (lengyel vagy angol nyelvű) lehet utazni.
 • További információk: konzuliszolgalat.kormany.hu
 • Az utazást EU-s covid igazolvánnyal (EU-s zöldkártya) javasoljuk! (Letölthető: eeszt.gov.hu)
 • Ajánljuk a kombinált útlemondási- és utasbiztosítás megkötését, ugyanis a szolgáltatás sok egyéb eset mellett a koronavírus (COVID-19) által okozott megbetegedésre is kiterjed, és a biztosító önrészesedés nélkül megtéríti az esetlegesen felmerült bánatpénzt.

SZÁLLÁS

hotel ** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
07:00 óra Miskolc, Búza tér (OMV kút)

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

59 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 2 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 100 PLN/fő.
Egyágyas felár: 18 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:1 530 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:3 930 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK

IDŐPONT

2022. április 22-24.
| 3 nap | 2 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel **

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

egyeztetés alatt

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Lélekfelemelő, lelki feltöltődést adó, jól szervezett út. Kiváló idegenvezető és lelkivezető. (Lengyelország, 2019. április)
Tartalmas programok voltak. Az idegenvezetés nagyon jó volt, sok új ismerettel gazdagodtunk. Nem volt unalmas, lekötött az ismertetés. A lelkivezetés felemelő volt. Az egész út hangulatos volt, jó közösségé kovácsolódtunk. (Lengyelország, 2019. április)

Hasonló programok

HOSSZÚ HÉTVÉGE
GARANTÁLT INDULÁS

Medjugorjei zarándoklat
a Béke Királynője szentélyébe


IDŐPONT
2022. március 11-15. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Tóth J. Miklós atya

82 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

Medjugorjei zarándoklat
a Béke Királynője szentélyébe


IDŐPONT
2022. április 27 - május 1. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

82 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.