Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Kapcsolat
Adventi zarándoklat Kolozsvárra és Nagyváradra
2022. december 3-4.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, városnézés Kolozsváron.
2. nap: városnézés Nagyváradon, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás az M3 – M35 – M4 – Nagyvárad útvonalon Kolozsvárra. Útközben pihenő a történelmi Erdély kapujában, a Király-hágón, majd a délutánt Erdély „fővárosában”, Kolozsváron töltjük. Programunkat a Fő téren kezdjük, ahol szentmisén veszünk részt a Szent Mihály templomban. Erdély második legnagyobb gótikus templomának ódon falai között valaha jelentős történelmi események zajlottak, 2022 nyarára pedig szépen felújították. Városnéző sétára indulunk, mely során látjuk majd Mátyás király lovas szobrát és szülőházát, a Fő tér legnevezetesebb épületeit, a Babes-Bolyai Tudományegyetemet és a Farkas utcai református templomot is. Szabadprogram az adventi vásárban, majd a magyarlónai szálláshelyünkre utazunk, ahol elfoglaljuk szobáinkat vendégszerető magyar családoknál (1 éj).
2. nap: Reggel Szent László király városába, Nagyváradra utazunk. Felkeressük a Székesegyházat, a legnagyobb, és sokak szerint a legszebb barokk templomot Erdélyben. Szentmisén veszünk részt, majd a Püspöki Palotában megtekintjük az egyházművészeti kiállítást és tiszteletünket tesszük Szent László hermájánál. Napunk városnéző sétával folytatódik a szecessziós belvárosban. Többek között érintjük a Szigligeti Színházat, a Szent László katolikus templomot, a Városházát, a görögkatolikus Püspöki Palotát, a Szent Miklós görögkatolikus katedrálist, a Mária elszenderedése ortodox templomot (Holdas templom), a híres Fekete Sas palotát és a zsinagógát is. Szabadidő az ünnepi díszbe öltözött Fő téren, ahol a karácsonyi vásár mellett jellegzetes erdélyi ételekkel és italokkal, változatos programokkal, korcsolyapályával és óriáskerékkel várják a látogatókat. Hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.

SZÁLLÁS

falusi turizmus (2 és 3 ágyas szobák fürdőszoba használattal)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
05:30 óra M3 Kerekharaszti pihenőhely, (MOL kút)
07:00 óra M3 Görbeház pihenő, (MOL kút)

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

39 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 1 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely kb. 50 RON/fő.
Egyágyas felár: 8 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:1 020 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:2 620 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK

IDŐPONT

2022. december 3-4.
| 2 nap | 1 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

falusi turizmus

ELLÁTÁS

félpanzió

ZARÁNDOKLATVEZETŐ

Kuzmányi István diakónus

Hasonló programok

Erdélyi zarándokkörút és a csíksomlyói búcsú


IDŐPONT
2023. május 24-29. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

129 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatkezelési tájékoztató Hasznos információk

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.